Kokosinis pyragas su vyšniomis

Tik nesumaišykite! Šis pyragas yra gaminamas iš saldžiosios Japoniškosios bulvės, kuri iš išorės yra violetinės spalvos, viduje balta, o kai išverda – šiek tiek gelsva. Japoniška saldžioji bulvė (Satsuma Imo) yra plačiai naudojama gaminant desertus, kaip alternatyva maskarponei ar kitiems pieno produktams.

Naudotos formelės dydis: 21×24 cm.

Ko reikės?

Sausi ingredientai:
120 gramų (~12 v. š.) avižinių miltų (sublenderiavau greito paruošimo avižas)
40 gramų (~4 v. š.) ryžių miltų
30 gramų (~4 v. š.) kokosų miltų (rekomenduoju naudoti stambiau smulkintus kokosų miltus, žiūrėkite paskutinę nuotrauką)
35 gramų (~4 v. š.) kokosų cukraus
0.5 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos


Šlapi ingredientai:
100 gramų smulkiai tarkuotos cukinijos be odelės
140 ml kokosų pieno (6% riebumo, to skystesnio)
2 v. š. klevų sirupo
1 v. š. obuolių acto

Pertepimui:
250 gramų virtos Japoniškos saldžiosios bulvės (ji yra balta ir labiau krakmolinga nei įprasta saldžioji bulvė. Jos odelė yra violetinė)
150 gramų kokosų kremo/sviesto
2 v. š. klevų sirupo
110 ml riebaus kokosų pieno (naudojau 19% riebumo, bet galima naudoti ir 6% riebumo, tik mažiau manau reikės)
1 a. š. vanilės ekstrakto
Apie 100 gramų šaldytų vyšnių (leiskite joms atitirpti ir išbėgti skysčiui). Vyšnių dėti nebūtina, esu bandžius ir be jų. Bet su jomis daug skaniau!

Kaip gaminti?

Biskvitą:
1. Sumaišykite visus sausus ingredientus
2. Sumaišykite šlapius ingredientus ir sudėkite į sausus. Viską gerai išmaišykite.
3. Popieriumi išklokite kepimo skardą ir sudėkite pusę gautos masės. Rekomenduoju biskvitus kepti atskirai, nes kepant vieną – bus sunku perpjauti. Patikėkit, bandžiau. Kepiau antrą kartą😀 Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

Pertepimą:
Į blenderį sudėkite visus pertepimo ingredientus. Tik iškart nesupilkite viso kokosų pieno. Pažiūrėkite kokia gausis konsistencija. Jei reikės daugiau – pridėsite. Turi gautis graikiško jogurto konsistencijos masė.
Iškepus biskvitams pertepkite juos kokosiniu kremu, sudėkite vyšnias ir palaikykite bent kelias valandas šaldytuve.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s